Hvordan fungerer en hybridbil?

Har du spekuleret over hvordan en hybridbil virker? Hybrider er stadig relativt nye på bilmarkedet, og da der til stadighed sker nye teknologiske udviklinger, så er det ikke helt ligetil at følge med i. Læs med her, og bliv klogere på hvordan en hybridbil virker, og hvad der kendetegner den i forhold til andre biltyper.

Sådan kører en hybridbil

En hybridbil har både en eldrevet og en benzin- eller dieseldrevet motor. En hybridbil forener altså de lange distancer, som er den klare fordel ved traditionelt brændstof, med de grønne kvaliteter ved elkørsel. En hybridbil skal dog ikke oplades, som det er tilfældet med en ren elbil. Teknologien, der definerer en hybridbil, er nemlig at bilen oplader sit lille batteri, mens du kører. Den bevægelse og energi, som bilen skaber under kørsel, benyttes altså til at oplade batteriet, og bilen styrer så selv, hvornår den med fordel kan køre på el, og hvornår der skal køres på traditionelt brændstof.

En hybridbil er smart design

Som du kan se, så er hybridbiler resultatet af en intelligent konstruktion, der kobler elektricitetens fordele til en klassisk benzin- eller dieseldrevet bil. En hybridbil bruger bedst sin elektriske kapacitet, når du kører bykørsel med mange stop og relativt korte distancer. En hybridbil er derfor som skabt til byboere, der til hverdag pendler i byrummet, og som gerne vil have muligheden for at køre langt i weekender eller på ferier. En hybrid tankes udelukkende med klassisk brændstof, og du kan derfor køre ad ruter, hvor der er benzinstationer, men ikke ladestandere - en frihed som rene elbiler ikke har til rådighed.

Er en hybrid den rette bil til dig?

Hvis du overvejer at anskaffe dig en ny bil, så er det værd at se nærmere på de forskellige hybrider, som er på markedet. En hybridbil skal aldrig lades op, men kører alligevel mange af sine bykilometer på el. Det er derfor en meget komfortabel løsning for dig, der eksempelvis bor i lejlighed i byen, og som vil have svært ved at oplade en elbil på daglig basis. Med en hybrid får du mange fordele ved elektriciteten, men uden at være afhængig af ladestandere og ladetid. En lignende forskel gør sig gældende, hvis du sammenligner med en plugin-hybrid. Du vil fra tid til anden skulle lade din plugin-hybrid op, så hvis dette er besværligt, så er det måske en almindelig hybrid, der er det rette valg for dig.

Se vores brugte biler her

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Auto-Cramer A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Auto-Cramer A/S