Hvad er en plugin-hybridbil?

Har du overvejet at anskaffe dig en bil, der forener de gode kvaliteter ved el og traditionelt brændstof? I så fald, så har du nok allerede tænkt lidt over plugin-hybrider og hybridbiler. Hvis du ikke føler, du helt er sikker på forskellen, så skal du bare læse med her. Denne artikel er til dig, der gerne vil kende forskel på en plugin-hybrid og en hybrid, og som i det hele taget gerne vil forstå, hvad der kendetegner disse biltyper.

Definitionen af en plugin-hybrid

En plugin-hybrid er en hybrid, som du kan lade op ved en ladestander til elbil. Årsagen til, at denne slags hybrid hedder en plugin er, at en almindelig hybrid oplader sit batteri når bilen kører. Det gør en plugin-hybrid også, men batteriet er større, og giver mere autonomi på ren elkørsel. Derfor er en plugin altså bygget således, at du kan lade den op ved en ladestander, og dermed nyde godt af det relativt store batteri.

Forskellen på plugin og hybrid - kort og godt

  • En hybridbil er både drevet af el og benzin eller diesel. Batteriet, der driver hybriden, er lille og lades løbende op, når du kører i bilen. Du skal derfor ikke oplade din hybrid, men du skal tanke op.
  • En plugin-hybridbil har et større batteri end en hybrid, og er beregnet til dig, der gerne vil kunne køre lidt længere ture, typisk 15-60 kilometer, hvor du kun bruger el. Hvis du benytter din plugin-hybrid på denne måde, så skal du regne med, at du skal til en ladestander fra tid til anden, for at lade   batteriet op.

En hybridbil er en glimrende løsning til dig, der kører mange små ture i byen, men som gerne vil bevare muligheden for lange ture. En plugin-hybrid er særligt velegnet til dig, der pendler på korte og mellemlange distancer, og som også gerne vil have friheden til længere ture og rejser, der følger med at have en benzin- eller dieselmotor.

Er en plugin-hybrid den rette bil til dig?

Der er mange fordele ved at køre på el og det gælder både økonomi, miljøhensyn og kørekomfort.

Det store spørgsmål, som imidlertid holder mange fra at vælge en el-, plugin-hybrid- eller hybridbil er, hvorvidt bilens elektriske autonomi er tilfredsstillende. Hvis du ved, at du fra tid til anden skal bruge din bil til længere ture, så kan en plugin-hybrid være det ideelle valg for dig, der leder efter en elektrisk løsning i forbindelse med købet af din næste bil. 

Se vores brugte biler her

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Auto-Cramer A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Auto-Cramer A/S