Plugin Hybrid og hybrid – hvad er forskellen?

Der kommer kontant nye modeller på bilmarkedet – og mange af dem med ny teknologi, som taler ind i en større miljøbevidsthed, omtanke for det CO2-aftryk, som vi sætter med vores kørervaner og brændstoføkonomi generelt. Er du en af dem, der overvejer et mere miljøvenligt alternativ til den traditionelle benzin- eller dieselmotor? 

Læs med her og bliv klogere på, hvad hybridteknologien har af fordele og hvor de forskellige typer adskiller sig.

Hybridbiler, plugin hybrid og milde hybridbiler

Kært barn har mange navne, men det der er fællestrækket, når det gælder hybrid er netop, at hybridbilerne drives af en kombination af en traditionel forbrændingsmotor og en elmotor. Altså en kombination af benzin eller diesel og strøm. 

Hybridbiler:

Det der definerer en hybridbil er, at den kører både på benzin/diesel og på el. Denne type betegnes som en HEV af bilproducenterne. 

Hybridteknologien er udviklet til at få det maksimale ud af både forbrændingsmotoren og af den elektriske kraft. Det smarte ved hybriden er nemlig, at den indfanger, lagrer og genbruger en stor del af den energi, der ellers går tabt når bilen bremser, til at oplade batteriet. Rækkevidden på ren er kort, men derfor er en hybridbil især god til bykørsel, hvor der er mange opbremsninger.

Plugin hybrid:

Forskellen på en hybrid og plugin hybrid er blandt andet, at en plugin hybridbil kan oplades eksternt via en ladestander eller ladeboks – denne har derfor både internt og ekstern opladningsmulighed. Derudover er batteriet typisk større i en plugin hybrid, og derfor kan denne køre længere på en opladning ved normal kørsel. 

Mild hybrid:

En mild hybrid er den nyeste af de tre varianter af hybridteknologien. Den milde hybridbil har et mindre batteri og kører ikke alene på strøm, den er altid afhæng i benzin- eller dieselmotoren. Batteriet er selvopladende, når bilens forbrændingsmotor kører. Vil du vide mere om fordelene

Hvilken hybridbil er det grønneste valg? 

Hvis du overvejer at købe en hybrid, plugin hybrid eller en mild hybrid, så er du naturligvis interesseret i at vide, hvilken type der er mest miljøvenlig. Det korte svar en plugin hybrid, da denne bil kan køre længere på el end de andre modeller. En plugin hybrid kan typisk køre et sted mellem 35 og 80 km på el, før benzinmotoren tager over. I en hybridbil får du en langt mindre rækkevidde med elmotoren, og elmotoren skal derfor snarere ses som en hjælpende hånd til benzinmotoren, når bilen sætter i gang og accelerer. 

Har du spørgsmål til Fords hybridbiler, og til hvad der bedst kan svare sig for dig? Du er mere end velkommen til at kontakte os. 

 

 

 


Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Auto-Cramer A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Auto-Cramer A/S