Hvad er en hybridbil?

Hvis du går med overvejelser om at købe en hybridbil, så kan du blive klogere på, om det er noget for dig i dette blogindlæg. Her ser vi blandt andet på, hvad en hybridbil er, hvordan den virker samt fordele og ulemper ved at vælge netop denne type bil. 

En hybridbil er en bil, som både kører på el og på benzin. Typisk er rækkevidden på el væsentlige mindre end en ren benzinbil. Til gengæld skifter motoren over til benzin, når du har opbrugt strømmen på batteriet. I praksis betyder det, at du kan køre mere brændstoføkonomisk uden at skulle bekymre dig om at finde en ladestander, hvis du løber tør for strøm. 

Hvordan virker en hybridbil?

Bilen fungerer ved, at den både har en el- og forbrændingsmotor i en og samme bil. Her vælger bilen selv, hvornår den kører på el, og hvornår den slår over på benzin. Du skal ikke tilslutte en hybridbil en ladestander, da den automatisk lader op, når du kører i bilen. Normalvis spildes der en masse energi, når bilen bremser eller køre ned af en bakke. Her opsamler hybridteknologien den spildte energi i en generator, som dernæst bliver anvendt som el i hybridbilen. Det sker ved at, når du tænder bilen næste gang, så vil den lagrede energi blive ført ind i batteriet og elmotoren i bilen.

Når du kører rundt i en hybridbil, kan du forvente, at du ca. vil køre 50 % af tiden på el. Det afhænger naturligvis af, hvordan du kører, og hvor lang en tur du kører. Generelt vil du opleve, at du kan køre længere på literen, når du anvender hybridteknikken. Der vil gå længere tid mellem, at du skal tanke, når du vælger en hybridbil. Det skyldes, at en hybridbil bruger mindre brændstof, da den langt hen ad vejen bruger kapaciteten på elmotoren.

Hvad er en plug-in hybridbil?

En plug-in hybridbil minder meget om en almindelig hybridbil, som du forhåbentlig er blevet en smule klogere på nu. Forskellen er dog, at en plug-in hybridbil er langt mere avanceret. Her er batteriet større, og derfor kan bilen køre længere på ren el end den almindelige hybridbil. 

Når du vælger en plug-in model, så har du også mulighed for at lade den op i en ladestation. Det er samme ladestation, som du kender fra en elbil. Det vil sige, at bilen har to tanddæksler – en til el-opladning og en til påfyldning af benzin.

Ved at vælge en plug-in-hybridbil vil du opleve, at du kan køre endnu længere på literen, og der vil dermed gå længere tid mellem optankninger, da bilen har en længere rækkevidde på el. En plug-in hybridbil er udstyret med en intelligent motor, som skifter mellem el og brændstof afhængig af, hvordan du kører. Du kan typisk forvente, at bilen kører på ren el, når du kører i lave hastigheder.

Fordele og ulemper ved en hybridbil

Der er rigtig mange fordele ved at vælge en bil, som kører på el. For det første får du en mere miljøvenlig bil, som også har en økonomisk fordel for dig. En hybridbil er billigere i driftsomkostninger – her taler vi både om brændstofforbrug og vægtafgift. 

En anden stor fordel er, at du ikke skal bekymre dig om el-forbrug og ladestandere, da bilen har et integreret intelligenssystem, som selv opsamler den spildenergi, der opstår ved almindelig kørsel.

En ulempe ved hybridbilen kan være den korte rækkevidde på ren el. Her kan du vælge en plug-in hybridbil i stedet med en længere rækkevidde på ren el.

Se vores hybrid biler her

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Auto-Cramer A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Auto-Cramer A/S