Over 240 unge blev trænet i trafiksikkerhed

Pressemeddelelse

09-09-2016
Den 3. og 4. september 2016 vendte Fords internationale og prisbelønnede kørekursus for unge tilbage til Danmark. Denne gang var det FDM Sjællandsringen i Roskilde, der lagde asfalt til kurset. Kurset henvender sig til unge i alderen 18-24 år, som ifølge Vejdirektoratets seneste uheldsstatistik fra 2015 er overrepræsenteret i antallet af tilskadekomne. Således udgør de 18-24- årige 18 pct. af alle personskader. Årsagerne er som oftest manglende koncentration, for høj hastighed og manglende rutine i trafikken.


”Vi er glade for, at Driving Skills for Life endnu en gang blev så godt taget i mod af de unge. Vores ambition er at gøre dem til bedre billister på en sjov og lærerig måde. Tilbagemeldingerne har været utrolig positive, så jeg håber, det her kan være startskuddet til at gøre de unge til sikrere billister,” siger Lene Dahlquist, der er kommunikationschef hos Ford Danmark.


De unge tog selfies bag rattet

På kørekurset lærte de unge via sjove øvelser, hvordan man forbedrer sin køre- og bremseteknik, sin afstandsbedømmelse, og hvordan man undgår frontale sammenstød. Derudover fik de unge under sikre forhold mulighed for at tage en selfie eller opdatere Facebook, mens de kørte. Formålet var at illustrere, hvordan ens reaktionsevne samt evnen til at udføre tekniske manøvre med bilen bliver reduceret markant, når man er uopmærksom.

”Det var godt at prøve og sidde med telefonen fremme, mens jeg kørte, så kunne man virelig se, hvor meget det betyder. Jeg kørte vist et par kegler over,” siger 19-årige Kasper Nielsen, som til daglig læser til industriteknikker.

Desuden fik de unge mulighed for iføre sig to forskellige dragter, der gav dem mulighed for at føle effekten af hhv. alkohol og stoffer, da dragterne reducerer syn, hørelse og motorik.

Driving Skills for Life kan i år fejre sit trettende år i Nordamerika og sit fjerde år i Europa. I slutningen af 2016 vil en million unge billister have haft gavn af Fords gratis kørekursus. Driving Skills for Life bliver afholdt i 35 lande, hvilket blandt andet inkluderer Rumænien, Thailand, Canada, Philipinerne, Saudi Arabien, Rusland, Australien, Argentina og Kina. I Danmark er det andet år i træk, at Ford afholder Driving Skills for Life, som i år havde 224 deltagere på FDM Sjællandsringen.

Læs mere om Driving Skills for Life på www.drivingskillsforlife.dk

Se nyheder fra Ford Motor Co. her

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Auto-Cramer A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Auto-Cramer A/S