1.000 km på én tank i ny Kuga Hybrid

25-11-2020

Ford udvider linjen af Kuga-modeller med den nye Kuga Hybrid – en fuldhybrid (FHEV), der kan køre op til 1.000 km på én tank.

Bilens batteri er på 1,1 kWh og oplades via regenerativ bremsning og i frigear, mens en 2,5-liters Atkinson-benzinmotor også spæder til på den automatiske opladning, der bidrager til mindre CO2-udledning og bedre brændstoføkonomi. Kuga Hybrid skifter automatisk og gnidningsfrit mellem konfigurationer i strømbrugen alt efter køreforholdene.

Den nye fuldhybrid kommer til Danmark som forhjulstrukken variant med 190 hk, avancerede førerassistanceteknologier og CVT-gearkasse, der efterligner de bløde gearskift, man kender fra konventionelt automatgear.

”Vores elektrificerede Kuga-modeller giver hver især forskellige fordele. Den nye Kuga Hybrid er en fuldhybrid, som både giver bedre brændstoføkonomi, kan køre på ren strøm og har en total rækkevidde, der kan måle sig med dieselmodeller. Derudover slipper man for at skulle bøvle med opladning med kabel,” udtaler Roelant de Waard, Ford Europas vicepræsident for marketing, salg og service.

Praktisk som en SUV, fleksibel som en hybrid Bilen er bygget med det formål, at hybriddrivlinjen ikke giver køb på den store SUV-rummelighed, som Kuga har. Den kan starte op og accelerere helt lydløst samt klare kortere strækninger på ren strøm uden at give rækkeviddeangst.

Kuga Hybrid kan nemlig klare op til 1.000 km på en enkel tank, der gør den til et reelt alternativ til tilsvarende dieseldrevne modeller. Bilen har en brændstoftank på 54 liter, kan køre op til 18,5 km/l og har en udledning på 125 g/km (WLTP). Kuga Hybrids totale rækkevidde er i tilgift over 30 procent længere end den i Kuga Plug-in Hybrid.

Den nye Kuga Hybrid er dermed et attraktiv valg til kunder, der ønsker en hybridbil, som kan køre på ren strøm, men som har begrænset adgang til eksterne strømkilder.

Batteriet har 60 celler med flydende kølesystem, der reducerer støj i kabinen betydeligt sammenlignet med en ventilatorkøler. Det optimerede kølesystem gør, at batteriets celler fylder mindre og derved giver op til 1.481 liters bagagerumsplads med bagsæderne lagt ned. Samtidig giver det ekstra plads i højden for passagerer på første sæderække.

Udstødningsmanifolden har varmeveksling, som hjælper motoren med at nå dens optimale arbejdstemperatur hurtigere end ellers. Det gør både, at Kuga Hybrid hurtigere kører på ren el ved opstart og hurtigere varmer kabinen op. Batteriet i den forhjulstrukne variant er optimeret, så bilen kan klare en anhængervægt på hele 1.600 kg.Kuga Hybrids drivlinje understøttes af en redesignet startergenerator, der automatisk skifter mellem kørsel på ren el, benzin eller en kombination af begge. CVT-gearet er Fords nyeste af slagsen, som er særligt udviklet til at arbejde sammen med bilens 2,5-liters benzinmotor. Det gør, at den forhjulstrukne Kuga Hybrid klarer 0-100 km/t på 9,1 sekunder.

Den simulerede gearskiftefunktion, der er aktiveret i køreprogrammerne Normal og Sport, justerer automatisk motorens drejningsmoment, som sørger for bløde og jævne gearskift og en generelt forbedret køreoplevelse.

“Vi har lyttet til vores kunder for at sikre, at Kuga Hybrid giver en ekstraordinært god køreoplevelse. Bilens simulerede gearskift begrænser både støjen fra motoren og gør, at SUV’en er endnu mere underholdende at køre end nogensinde,” forklarer Glen Goold, Chief Programme Engineer for Kuga.

Indbygget modem og avancerede teknologier Den nye Kuga Hybrid kommer med indbygget FordPass Connect-modem som standard, der bl.a. gør bilen til et rullende wifi-hotspot med op til 10 enheder koblet på samtidig.

Dertil kommer et nyt 12,3” digitalt instrumentpanel med klare, højopløselige ikoner. Trådløs oplader er også standard, mens Fords SYNC 3-infotainment med 8” touchskærm og B&O-lydanlæg kan tilkøbes.

Kuga Hybrid fås også med Fords brede vifte af avancerede førerassistanceteknologier, der gør hver køretur nemmere, mere sikker og mere komfortabel.


Teknologierne inkluderer:

  • Automatisk nødbremse med fodgænger- og cyklistregistrering

  • Adaptiv fartpilot med Stop & Go-funktion og skiltegenkendelse

  • Ny vognbaneteknologi, der kombinerer vognbanecentrering med bilens blindvinkelsassistent. Hvis man vil skifte vognbane på motorvejen, mens en anden bil kommer ind i bilens blinde vinkel, vil teknologien automatisk trække bilen tilbage i midten afvognbanen igen for at undgå eventuelt sammenstød.


En anden ny førerassistanceteknologi, der får debut i den nye Kuga Hybrid, er automatisk nødbremse for modkørende køretøjer (Intersection Assist, ekstraudstyr). Systemet fungerer i kombination med bilens radarer og frontkamera for at varsle om modkørendetrafik. Teknologien kan bremse bilen automatisk, når man eksempelvis krydser en modkørende vognbane ved venstresving i et kryds.

Den nye Kuga Hybrid fuldender modelrækken af hybride Kuga-modeller og er én ud af 17 elektrificerede modeller, som Ford inden årets udgang lancerer i Europa. Produktionen af den er gået i gang på Fords spanske fabrik i Valencia.


Ford Kuga Hybrid forventes lanceret i Danmark i første kvartal af 2021. Danske priser vil blive offentliggjort tættere på lancering.


Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn


Kontakt osSe flere nyhederLæs om Ford Kuga

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Auto-Cramer A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Auto-Cramer A/S