Ny Transit på 5 ton er Fords største og stærkeste hidtil

30-09-2020

Ford introducerer den største og stærkeste variant af Transit hidtil med en totalvægt på 5 ton. Den fås som Van eller Chassis Cab med en nyttelast på henholdsvis op til 2.383 og 2.558 kg.


Takket være markante mekaniske optimeringer kan varebilsfavoritten klare tungere arbejdsopgaver end nogensinde før uden at give afkald på de personbilslignende køreegenskaber, som Transit-linjen er kendt for. 

Den nye Transit er dermed Fords stærkeste model i den tunge varebilsklasse. De 300 ekstra kg i forhold til den nuværende Transit på 4,7 ton introduceres især til kunder, der ønsker rammerne for endnu større opbygningsmuligheder til fx tiplad, ambulancer, store politivogne og minibusser med 19 sæder eller mere.

“Nyttelast er en afgørende faktor, når det kommer til varebilens anvendelighed. Vores opbyggersamarbejdspartnere og deres kunder har efterspurgt ekstra kapacitet til de helt tunge arbejdsopgaver. Så vi har lyttet til dem og introducerer nu den største og stærkeste Transit, vi nogensinde har udviklet,” forklarer Hans Schep, direktør for varebiler hos Ford Europa.

 

En variant til alle slags arbejdsopgaver

Den nye Transit med 5-tons totalvægt fås i en bred vifte af Chassis Cab-karosserier, der omfatter 3 akselafstande og 4 rammelængder i både Single og Double Cab-varianter med op til 7 passagerer. Chassis Cab-variantens lasteevne er på op til 2.886 kg, mens lasteevnen med fabriksmonteret lad er op til 2.558 kg.


Den nye Transit Chassis Cab er ideel til tungere opbygninger med åbne lad som fx autotransportere. Den højere totalvægt og mulighed for 10-trins automatgear gør Single Cab-varianten velegnet som udrykningskøretøj, mens hele Chassis Cab-sortimentet også giver rig mulighed for minibusser og handicapbiler takket være den øgede nyttelast og opgraderede akselvægt.

Derudover tilbydes den nye Transit også som såkaldt Jumbo Van med Fords høje L4-tag. Her er nyttelasten op til 2.383 kg med 15,1 m3 varerumsplads. Karosserisiderne er forstærket med øget holdbarhed til de helt tunge læs, mens det flade varerumsgulv, den integrerede bagkofanger og lastelængden på 4.217 mm er intakt. 

Kunder med behov for mere skræddersyet opbygning kan dertil drage fordel af Fords omfattende Qualified Vehicle Modifier-netværk (QVM). QVM-netværket er Fords officielt certificerede opbyggere, der opfylder organisationens høje opbyggerkrav for både produktion, kvalitetskontrol og kundesupport. Netværket består af 165 opbyggere fordelt på 13 lande, hvis produkt står på linje med Fords egen standardgaranti, der sikrer løbende kvalitetssupport.


Optimeret til de tungeste arbejdsopgaver

Samtlige varianter af Fords nye Transit på 5 ton er udstyret med baghjulstræk og Heavy Duty Truck-drivlinje (HDT) for at give optimal trækkraft, holdbarhed, ydeevne og brændstofeffektivitet selv ved fuld belastning. Motoren er en 2,0-liters EcoBlue-diesel med 170 hk, der yder 390 Nm drejningsmoment. Den nye Transit fås med 6-trins manuelt gear eller Fords klasseledende 10-trins automatgear.

Automatgearets 10 trin har flere udvekslingsforhold, der gør, at EcoBlue-dieselmotoren får konsekvent mest ud af brændstoffet og giver en mere responsiv køreoplevelse. Gearkassen har adaptive gearskift, der løbende tilpasser sig køreforholdene med hensyn til både performance, brændstoføkonomi og raffinement.

Derudover har Transit for første gang i Europa en opgraderet bagaksel på 3.500 kg, der allerede har bevist sin holdbarhed i Transit-modeller i USA. Når den er udstyret med 10-trins automatgear, har den også ny foraksel på 2.100 kg, der giver yderligere 225 kg lasteevne i forhold til standardversionen.


Nem at køre og betjene

Den nye Transit kommer med samme kabine og mange af de nyeste førerassistanceteknologier, Transit-modelprogrammet er blevet optimeret med i løbet af det seneste år.

Disse inkluderer både Fords avancerede SYNC 3-infotainment og elektrisk servostyring, der giver mulighed for førerassistanceteknologier som parkeringsassistent og vognbaneassistent. 

Derudover fås den nye Transit også med Fords nye Upfitter Interface Module, som gør det muligt at forbinde opbyggede enheder til varebilen for at optimere produktiviteten og sikkerheden. Modulet gør det fx muligt at indstille et tiplad til kun at være anvendeligt, når bilens håndbremse er trukket.

Dertil følger et indbygget FordPass Connect-modem som standard, der forbinder bilen til internettet og giver mulighed for trådløse systemopdateringer og flere praktiske onlinefunktioner. 

Samtidig muliggør modemet også brugen af tjenester som det nye FordPass Pro, der er en specialiseret app til mindre erhvervsdrivende. FordPass Pro er skabt til at give overblik og nem kontrol af op til fem Ford-varebiler via samme mobilskærm. Man kan blandt andet starte varebilen på afstand (hvis den har automatgear), åbne og låse den på afstand, få varebilens nøjagtige placering i fx uvante omgivelser og se varebilens serviceintervaller.

Erhvervsdrivende med større varebilsflåder kan også tilkoble sig Telematics- og Data Services-løsninger fra Ford Commercial Solutions.

Den nye Ford Transit med 5 tons totalvægt forventes lanceret i Danmark i 2021. Danske priser offentliggøres tættere på lanceringen.


Følg Ford på Mynewsdesk – Facebook – Ford.dk

Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDeskLæs mere om TransitLæs mere om Chassis Cab

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Auto-Cramer A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Auto-Cramer A/S