Ung designer vinder Fords pris for COVID-19-sikker transportløsning

29-09-2020

COVID-19 har haft flere konsekvenser for både sundheden og transportmulighederne verden over. I den forbindelse har en designuddannet fra Staffordshire University i Storbritannien udtænkt en transportløsning, der tager højde for både rengøring og anvendelighed.


Konceptet hedder Muvone og er en type selvkørende taxa, der gør det muligt at komme sikkert frem med behørig social afstand. Hjernen bag er den designuddannede Marius Lochner, som med sit bidrag har vundet Fords prestigefyldte New Norm Mobility Award. 


Prisen går ud på at konceptudvikle nye mobilitetsløsninger, der imødekommer de mange samfundsudfordringer, som følger i kølvandet på COVID-19. 


”COVID-19 har påvirket vores liv på mange forskellige måder – ikke mindst transportmæssigt. I en tid, hvor bilen er et ofte benyttet privat rum og helbredet er vigtigere end nogensinde, kræver det nye måder at tænke transport på,” forklarer Chris Hamilton, chefdesigner hos Ford Europa.


Det vindende koncept

Muvone er en lille konceptbil med praktikken og sikkerheden i højsædet. Designet er minimalistisk med flade overflader, der er lette at rengøre og desinficere mellem hver køretur. Og så er den skabt til at være så letanvendelig som muligt, så også ældre og gangbesværede kan drage fordel af den. Muvone har vundet Fords New Norm Mobility Award, da løsningen går perfekt hånd i hånd med virksomhedens designfilosofi om at sætte mennesket i centrum. 


På andenpladsen kom HALO Project, en idé hvor borgere via en app kan vælge den bedste offentlige rejse ud fra, hvad der er mest sikkert for helbredet – og altså ikke, hvad der er hurtigst eller kortest. 


Fords New Norm Mobility Award indgår som en del af New Designers Awards. Udstillingen er den største af sin slags for designdimittender i Storbritannien og blev i år afholdt virtuelt. 


For sit vindende koncept får Lochner 1.120 euro plus et helt semesters mentorskab med Ford Europas chefdesignere Ernst Reim og Sonja Vandenberk, som begge var en del af juryen. Prisen uddeles i samarbejde med Top Gear Magazine.

Følg Ford på Mynewsdesk – Facebook – Ford.dk

Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDesk

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Auto-Cramer A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Auto-Cramer A/S