Ingen i klassen er hurtigere end Mustang Mach-E GT

24-09-2020

Ford løfter sløret for elbilen Mustang Mach-E GT, der klarer 0-100 km/t på bare 3,7 sekunder, og prototypen Mustang Mach-E 1400 med over 1.400 hk.


Mustang Mach-E GT’s acceleration ligger dermed på en delt førsteplads i klassen, der hjælpes godt på vej af 465 hk og firehjulstræk, som til fulde udnytter bilens rent elektriske drivlinje.

Mustang Mach-E GT understøttes af tjenesten FordPass Charging Network. Tjenesten gør det nemt at lade samt betale for opladning på de mere end 155.000 ladestationer i NewMotion-netværket, der er fordelt over hele Europa. Brugerregistrering til en ladestander og betaling for opladning foregår via en brugerkonto i FordPass-appen. Med denne tjeneste aktiveret er det hurtigt og nemt at oplade sin bil – også når man er på ferie.

Kunder, der bestiller en Mustang Mach-E i 2021, tilbydes 5 års fri adgang til FordPass Charging Network-tjenesten. Kunder, der ejer en anden elektrificeret Ford-bil end Mustang Mach-E, vil få tilbudt 1 års fri adgang til FordPass Charging Network-tjenesten, når den lanceres.

Ejere af Mach-E tilbydes derudover også 1 års fri adgang til lynladenetværket IONITY. Ford er medstifter af IONITY, som i skrivende stund har 270 lynladestationer i Europa, herunder 7 i Danmark. IONITY regner med at have 400 etablerede lynladestationer i Europa inden årets udgang.


Debut ved roadshowet Go Electric

Mustang Mach-E GT er i dag for første gang i Europa blevet vist frem i Rotterdam i Holland til Fords omrejsende Go Electric-event. Go Electric er et nyt eventkoncept, hvor Ford giver deltagere en totaloplevelse af, hvad kunder kan forvente af fremtidens elektrificerede Ford-biler og ikke mindst Mustang Mach-E.


Performance, der slår gnister

Mustang Mach-E GT rummer 5 passagerer og præsterer samtidig en ren elektrisk ydelse, der er Mustang-navnet værdigt. Elbilens to motorer yder hele 465 hk og har et maksimalt drejningsmoment på 830 Nm, der distribueres til front- og bagakslen uafhængigt af hinanden. 0-100 km/t klares på blot 3,7 sekunder, der er på lige fod med accelerationen i Tesla Model Y. Mustang Mach-E GT’s topfart er begrænset til 200 km/t.

Som noget særligt er Mustang Mach-E GT optimeret med justerbar MagneRide-undervogn, 20” alufælge og røde bremsekalibre. Den fås i et væld af farver, der som den eneste Mustang Mach-E-model inkluderer de unikke Grabber Blue og Cyber Orange.

I kabinen er næste generation af Fords SYNC-infotainment understøttet af en stor lodret touchskærm på 15,5” i fuld HD. Det nye SYNC forbedres løbende ved brug og personificeres til føreren af bilen gennem maskinlæring, der eksempelvis sørger for tidsbesparelser og intelligente forslag baseret på tidligere køreture. Derudover skiller interiøret i Mustang Mach-E GT sig ud med Ford Performance-sportssæder og et unikt rat med ruskindsdetaljer.

Mustang Mach-E GT har litiumionbatteri på 88 kWh, der giver en rækkevidde på op til 500 km (WLTP). Batteriet overvåges tæt af teknologien Intelligent Range, der forudser bilens rækkevidde løbende ved at krydsreferere med forskellige faktorer som fx køremønstre og vejrforhold. Funktionen vil over tid blive mere nøjagtig.

Ford kan i samme åndedrag afsløre, at Extended Range-varianten (ER) af den almindelige Mustang Mach-E med firehjulstræk (AWD) har en rækkevidde på op til 540 km (WLTP). Den kan klare 0-100 km/t på 5,1 sekunder, der er på lige fod med accelerationen i Tesla Model Y’s Long Range-model.

Extended Range-varianten af Mustang Mach-E med baghjulstræk (RWD) har en rækkevidde på op til 610 km (WLTP). Den forventes at kunne opnå 119 km rækkevidde på omkring 10 minutters opladning på IONITYs offentlige lynladestationer. 


Mustang Mach-E 1400 får også debut

Den nye Mustang Mach-E 1400 – en unik prototype med mere end 1.400 hk – får også sin europæiske debut ved Fords Go Electric-event i Rotterdam.

Mustang Mach-E 1400 er resultatet af mere end 10.000 timers samarbejde mellem Ford Performance og tuningspecialisterne RTR Vehicles. Den enestående performance-prototype har til formål at vise, hvad en elbil i yderste potens er i stand til at præstere. 

Mustang Mach-E har optimeret aerodynamik og hele 7 elmotorer, der gør den i stand til at være både banebil, dragster og drifter. 

“Den ene er en produktionsmodel, den anden en ekstrem prototype. Men vores Mustang Mach-E GT og Mustang Mach-E 1400 har det tilfælles, at de begge har enorm ydelse på ren strøm. Begge giver en køredynamik, der skal opleves på egen krop for at kunne forstås,” udtaler Stuart Rowley, Ford Europas præsident.

Ford Mustang Mach-E GT forventes lanceret i Danmark sent i 2021. 

Læs meget mere om Ford Mustang Mach-E i Fords pressemeddelelse og på Fords hjemmeside.


Følg Ford på Mynewsdesk – Facebook – Ford.dk

Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDeskLæs mere om Mach-E

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Auto-Cramer A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Auto-Cramer A/S